Connect with us

İBB’li Tekvandocular Akdeniz Oyunları’nda 2 Altn Madalya Kazandı

İBB’li Tekvandocular Akdeniz Oyunlarında 2 Altn Madalya Kazandı

İspanya’nın Tarragona şehrinde devam eden 18. Akdeniz Oyunları’nda milli takım adına mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Rukiye Yıldırım ve İrem Yaman tekvando branşında altın madalya kazandı.

Bayanlar 49 kiloda mücadele eden milli sporcumuz Rukiye Yıldırım, çeyrek finalde Tunuslu Ikram Dhahri’yi 24-9, yarı finalde ise Faslı Oumaima El Bouchti’yi 33-15 yenerek finale yükseldi. Finalde Hırvat Kristina Tomiç’i 12-11 yenen Rukiye Yıldırım 2018 Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazandı.

Bayanlar 57 kiloda mücadele eden diğer milli sporcumuz İrem Yaman, çeyrek finalde Fransız Laurygan Celin’i 16-4 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde İspanyol Marta Calvo Gomes’i de 7-3 ile geçen Yaman adını finale yazdırdı. İrem Yaman finalde Mısırlı Radwa Elsayed Nada’yı da 8-0 farklı yenerek altın madalyaya uzandı.

Kadınlar judoda ise 63 kiloda Büşra Katipoğlu, çeyrek finalle başladığı karşılaşmasında İspanyol rakibini waza-ari puanıyla yendi. Yarı finalde İtalyan rakibine yenilen Katipoğlu bronz madalya karşılaşmasında Kosovalı F. Laura’yı ipponla yenerek bronz madalyayı ülkemize getirdi.

İBB SPOR KULÜBÜ SPORCULARI TOPLAM 13 MADALYAYA ULAŞTI

Tekvando branşında aynı şampiyonada diğer sporcularımız Nafia Kuş +67 kiloda, Deniz Dağdelen 58 kiloda ve Hakan Reçber 68 kiloda 1 Temmuz’a kadar madalya mücadelesi verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları devam eden Akdeniz Oyunları’nda toplam 13 madalya kazandı. Tekvandoda 2 altın, Karatede 1 altın, 2 gümüş, 2 bronz; Halterde 2 altın, Güreşte 2 altın, Badmintonda 1 altın ve Judoda 1 bronz madalya olmak üzere toplam 13 madalyayı ülkemize getirdi.

Click to comment

Türkiye’nin İlk Ulusal Kadın Yelken Kupası 3 Yaşında

Türkiye’de bir ilk olan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası üçüncü kez,

7, 8, 9 Eylül tarihlerinde İstanbul’da Caddebostan – Adalar parkurunda düzenlenecek. Geçtiğimiz yıllarda önemli kurumların kadın yelken takımlarının

yarıştığı Kupa, bu yıl bireysel kadın sporculardan oluşan takımlara da açık olacak

Türkiye’de kadınlara yönelik ilk ulusal yelken yarışı olma özelliğini taşıyan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek.

Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde, İstanbul Yelken Kulübü’nün işbirliği ile 7, 8, 9 Eylül’de İstanbul Caddebostan – Adalar parkurunda gerçekleştirilecek olan 3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın yelken tutkusunu yarış heyecanıyla birleştirerek kadınların yelken sporuna olan ilgisini artırması, ülkemizdeki kadın yelkenciliğini desteklemesi, yeni sporcular yetişmesine fırsat sağlaması ve kadın yelkencileri motive etmesi hedefleniyor.

Gelecek yıllarda uluslararası nitelik kazanması planlanan Kupa’nın bir diğer amacı da iş hayatındaki kadının takım olma, hedefe ulaşma, zor koşullarla mücadele ve doğa ile bütünleşme yeteneğini geliştiren bir platform oluşturarak, kurumların insan kaynakları ve iç iletişim çalışmalarına katkı sağlaması.

7 Eylül Cuma günü öğleden sonra başlayacak ve 3 gün sürecek olan 3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, 9 Eylül Pazar günü öğleden sonra düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Kupa geliri ile AÇEV’e destek olunuyor

ARPR İletişim tarafından organize edilen Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da var. Her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı – AÇEV destekleniyor. Ayrıca Kupa kapsamında HeforShe oluşumuna da destek veriliyor.

Kadın yelken takımı olmayan kurumlar nasıl katılabilir?

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na katılmak için, kurumun hazır kadın yelken takımı olması gerekmiyor. Kupa’da yarışmak isteyen kurumların ilgili çalışanlarına uzman yelken eğitim okulları tarafından yelken eğitimi verilerek, kurumsal takım oluşturulmasına destek veriliyor.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na geçtiğimiz yıllarda Arçelik A.Ş., Borusan Otomotiv, Eker, Fiba Faktoring, Ford Otosan, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik, Innova, Sahibinden.com, Türk Telekom ve AÇEV gibi kurumların kadın yelken takımları katıldılar. Bu yıl Kupa’ya Deniz Kuvvetleri Kadın Yelken Takımı ile üniversitelerin yelken takımları ve yeni kurumsal ekiplerin de katılması bekleniyor.

Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’nın 2016 şampiyonu Türk Telekom takımı olurken, 2017 yılında birinciliği Eker takımı kazandı.

Kupa bireysel kadın yelkencilere de açık

3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na bireysel yelkenciler de katılabilecek. Bir kurumu temsil etmeseler de kendi aralarında 7 kişilik kadın yelken ekibi oluşturan sporcular Kupa’da yarışabilecek.

Başakşehir Belediyesi’nden Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni

Başakşehir Belediyesi’nden
Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni

Başakşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenleyeceği bir dizi etkinlikle şehitlerimizi ve gazilerimizi anacak

Başakşehir Belediyesi, hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde 15 Temmuz’un unutulmaması ve unutturulmaması adına “Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni” adıyla “15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Programı” düzenleyecek.

15 Temmuz günü ilçede başlayacak anma etkinlikleri, 16 Temmuz sabahı sona erecek. İlk olarak Başak Pazar önünde 15 Temmuz sergisi açılacak ve gün boyu devam edecek. Ardından Başakşehir ilçe protokolü kabir ziyaretleri gerçekleştirecek. Şehit Haki Aras’ın ve Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik’in kabirleri başında dua edilecek.

Direnişi simgeleyen 15 Temmuz Şehitleri Anıtı

Başakşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2016’da FETÖ mensuplarının hain darbe girişiminde şehit olan 251 kahramanın ismini “15 Temmuz Şehitler Anıtı” ile ölümsüzleştirdi. Sular Vadisi Vadi Center önünde buluşan Başakşehirliler, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile anıtın yapılacağı Sular Vadisi girişine kadar marşlar eşliğinde yürüyecek.

Direnişi simgeleyen bir yapıya sahip olan 15 Temmuz Şehitler Anıtı saat 21.30’da törenle açılacak. Açılış, Başakşehir Müftü Vekili Hızır Taşbaş’ın duaları ile yapılacak. Açılıştan sonra Fatih Terim Stadyumu otoparkında kurulan sahnede 22:00’da başlayacak ana programa geçilecek. Program; Tunahan Camii İmamı Süleyman Özer’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. Protokol ve konukların konuşmalarının ardından 15 Temmuz videoları ve marşlar ile sona erecek.

Basın

CNR Hoding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem: Yabancı sermayenin gelişi hızlanacak

on

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık yerli ve milli bir döneme merhaba dedi. Yeni sistem ile beraber, oluşturulan yeni kabinenin Türkiye’yi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonlarına daha hızlı ulaştıracağına inanıyorum. “Vakit nakittir”. Yeni dönemde hızlı kararlar alınarak daha çok üretilecek, daha çok ihracat yapılacak, daha çok istihdam sağlanacak ve daha çok büyümeye odaklanılacak.Güven ve istikrarın sağlandığı bu dönemde, reformların hayata geçirilmesiyle birlikte yabancı sermayenin Türkiye’ye girişi de hızlanacak. Türkiye dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden biri olacak. Bu vesile ile Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yeni kabineye başarılar diliyorum.

Öne Çıkanlar