Bizimle iletişime geçin

Basın

9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Kapsamında Dünya Sahnelerinde bir efsane olan “La Traviata” Türkiye’de sahnelenecek

9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

Kapsamında Dünya Sahnelerinde bir efsane olan

“La Traviata” Türkiye’de sahnelenecek

Verdi’nin 165 yıllık ihtişamlı eseri,

Macerata Opera Festivali topluluğunun, farklı dekor anlayışıyla ilgi çeken prodüksiyonu “La Traviata” 3-4 Temmuz 2018 tarihlerinde Zorlu PSM’de

Ülkemizde opera ve bale sanatlarını toplumun tüm kesimlerinin yararına sunmak misyonuyla faaliyetlerini sürdüren T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye’nin kültür sanat yaşamına destek vermek amacıyla dokuz yıl önce başlattığı ve bu yıl 21 Haziran – 07 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek ‘’9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’’, ses getiren opera yapımlarını yerli ve yabancı sanatseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

Müzikleri, konusu ve dönemi yansıtan kostümleriyle unutulmaz izler bırakacak “La Traviata” operası, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımı ile sanatseverlere bir opera şöleni sunacak.

Ünlü rejisör Henning Brockhaus’un sahneye koyduğu, özellikle ayna ve projeksiyon kullanılarak uygulanan dekoru ve kostümleriyle dünya sahnelerinin en çok ilgi çeken yapımı “La Traviata”, festival için özel olarak İtalya’dan geliyor.

Opera denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Giuseppe Verdi’nin ölümsüz eseri “La Traviata” operası; Henning Brockhaus rejisi ile Şef Alessandro Cedrone yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile 3 ve 4 Temmuz akşamı Zorlu PSM’de sahnede olacak.

Özellikle “Gece Kraliçesi”, “Olimpia” ve “Violetta” gibi zorlu rollerde Avrupa’ da aranan bir isim olarak ülkemizi başarıyla temsil eden, Türkiye’de aldığı şan eğitiminden sonra Fransa’da sanat yaşamını sürdüren, Avrupa’nın en önemli sahnelerinde başrol söyleyen gururumuz, Türk soprano Burcu Uyar’ın “Violetta” rolünü üstlendiği eserde yine birçok ünlü isim sahneyi paylaşacak.

İtalya’da ünlü divamız Leyla Gencer’in öğrencisi olan, La Scala, Deutsche Oper in Berlin, Marinsky Theater gibi dünyanın en önemli operalarında başrol oynayan tenor Georgio Oniani, Wienstaatsoper, Opera de Paris, Covent Garden Teatro dell’ Opera di Roma gibi önemli operaevlerinde başrol söyleyen, dünyanın en önemli baritonları arasında sayılan Vladimir Stayanov, sahnelenecek iki temsil ile iki gece üst üste İstanbullu seyircilerle buluşacak.

Bestesi Giuseppe Verdi’ye, librettosu Francesco Maria Piave’ye ait olan ve Aleksandr Dumas’nın “Kamelyalı Kadın” romanından esinlenilerek sahneye aktarılan eser; görkemli dekor ve kostümleriyle kaçırılmaması gereken bir prodüksiyon olarak dikkat çekiyor.

21 Haziran – 07 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 9.Uluslararası İstanbul Opera Festivali‘nin biletleri Biletiva, Zorlu PSM ve Süreyya Operası gişelerinden satışa sunuldu.

Reklam
Yorum yapmak için tıkla

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

TEGV ile Umuda Pedal Çeviriyorlar

Yayınlayan:

TEGV çocukları için Temmuz’un ilk haftasında Göteburg – Hamburg arasında pedal çevirecek olan Umuda Pedal ekibi, dünyadaki en önemli yeni nesil öğrenme platformlarından birisi olan ‘maker’ laboratuvarı yapılabilmesi için bağış toplayacak.

Umuda Pedal; bisikleti seven, onu bir yaşam biçimi olarak benimseyen doktorlar ve iş insanları tarafından oluşturulmuş bir grup. Bugüne kadar STK’lar ile farklı çalışmalara imza atan grup, bir taraftan bisiklet sosyal sorumluluk projeleri için pedal çevirirken diğer taraftan yeni katılımcılar ve bisiklet sevdalılarının katılımıyla büyüyor. Bugünlerde bisikletçileri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile gerçekleştirecekleri yeni bir projenin heyecanı sarmış durumda.

Umuda Pedal gönüllüleri, 1-8 Temmuz tarihleri arasında Göteborg’dan Hamburg’a uzanan bir rotada bisikletle kat edecekleri 800 kilometre sayesinde daha önce belirledikleri proje için fon oluşturacaklar. Projeleri; “Maker İle Yapabilirim!”. Hedefleri; TEGV’in Bakırköy’de bulunan Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda kurulacak ‘maker laboratuvarı’ (maker-lab) için kaynak yaratmak. Bu amaçla buluşan ekip, yola çıkmadan önce TEGV’in Eğitim Parkı’nda çocuklarla bir araya geldiler, birlikte etkinlik yaptılar. Çocuklar da hazırladıkları pankartlarla Umuda Pedal üyelerine iyi yolculuklar dilediler.

TEGV çocukları için oluşturulan ve dünyadaki en önemli gelişmelerden birisi olan ve ismi “Maker ile Yapabilirim!” olarak belirlenen çalışmada maker eğitimi alacak çocuklarımıza 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme platformu sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren maker’lar eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli.

Basın

2018-2019 burs seçmeleri 25-27 Haziran 2018 tarihlerinde Swissotel İstanbul’da gerçekleşiyor.

Yayınlayan:

ÇEV Sanat’ın Genç Yetenekler Projesi kapsamında açtığı burs seçmeleri 25-27 Haziran 2018 tarihlerinde ÇEV Sanat’ın Sanat Kurulu’nu oluşturan değerli sanatçılar Fazıl Say, Cihat Aşkın, Bülent Evcil ve İbrahim Yazıcı tarafından Swissotel İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

ÇEV Sanat’ın Kurucu Başkanı Berrin Yoleri’nin organize ettiği seçmelerde ÇEV Sanat Genç Yetenekler Projesi’nin sanat kurulunun yanı sıra, 9 Eylül Üniversitesi Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Şeniz Duru Koevoets, Villa Musica Direktörü Alexander Hülshoff, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Ay, piyano virtüozu Ece Dağıstan da jüri üyesi olarak görev yapacak.

Swiss Otel ‘in ev sahipliğinde gerçekleşen QNB Finansbank ın ana sponsoru olduğu Genç Yetenekler Projesi kapsamında üç gün boyunca sürecek olan seçmelere yurt içi ve dışından çok sayıda başvuru gerçekleşti. Ön elemeyi geçmeye hak kazanan 90 genç sanatçımızın dinleti performansları sanat kurulu ve jüri tarafından değerlendirileceği gibi, genç yeteneklermüzik teori sınavına da tabii tutulacaklar.

Allaturca Music, Zeynep Abidin Ağgül, Sipahiler Event, Dore Music, Odak Production’ın destek olduğu seçmelere ÇEV Sanat İcra Kurulu üyelerinden Aslı Ekşioğlu, Nuri Çolakoğlu, Canan Bolak, Ayşe Alemdaroğlu, Heves Ekinci, Revna Demirören, Prof. Dr. Oya Başak, Ayşecan Özyeğin Oktay, Dalia Garih, Dilek Türker, Feryal Gülman, Berna Çebi, Ebru Kohen, Şah Yaycı, Yıldız Özer, Cana Tokgözlü, Yıldız Yalman, Leyla Pekcan seçmelere katılarak yurt içi ve dışından gelen onlarca genç sanatçımıza destek olacak ve ilgilenecekler.

2009 yılında Çağdaş Eğitim Vakfı öncülüğünde başlayan Genç Yetenekler projesiÇEV Sanat’ın katkılarıyla eğitimlerine devam eden ve uluslararası birçok başarılara imza atan kültür ve sanat elçilerimizi destekleyerek genç sanatçılarımızın dünya sahnelerinde ülkemizi temsil etmelerini hedefliyor.

2017 yılında kurulan ÇEV Sanat, Genç Yetenekler Projesi ile kültür ve sanat alanında üstün yetenekli gençleri keşfederek onların dünyada parlayan yıldızlar olması yolunda ilerlemeleri için gerekli her türlü imkanı sağlamaya çalışmaktadır.

TOG Bazaar 12’nci kez açıldı Alışveriş festivaline yoğun ilgi

Yayınlayan:

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından, bu yıl on ikincisi düzenlenen alışveriş festivali TOG Bazaar, “Eleştirmek için değil değiştirmek için!” temasıyla açıldı. Birçok ünlü isim ve marka TOG’un sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmak için bir araya geldi.

Esma Sultan Yalısı’nda bu yıl 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen TOG Bazaar etkinliğinin teması “Eleştirmek için değil değiştirmek için!” oldu. TOG tarafından, Yapı Kredi Crystal kart ana sponsorluğunda gerçekleştirilirken etkinliğe, bu sene de birçok seçkin tasarım markası katıldı. Organizasyonun hedefi, gençlerin toplumsal duyarlılık için harekete geçmelerine yetişkinlerin de destek olması konusunda farkındalık yaratmak olarak açıklandı. Profesyonel Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran da etkinliğe katılarak Ayşe Arman’ın yaptığı kolyelerden aldı. İki senedir yaşadığı Hindistan’dan gelerek etkinliğe katılan Arman; “Sakajewa İyilik Kolyeleri” adını verdiği kolyelerden birini, Başaran’a bizzat kendisi taktı.

Arman’dan “iyilik” kolyeleri

‘Hayata iyilikle sarılıyoruz’ ve ‘İyilik için nefis bir gün!’ sloganlarıyla fotoğraf çekilen ünlü emlak şampiyonu Başaran, Arman’ın Hindistan’da geçirdiği sürede yaşadıklarıyla ilgili sohbet etti. Hindistan üzerine yaptıkları muhabbetten oldukça keyif aldığını söyleyen Başaran, “Başarılı işlere imza atan TOG’u ve sosyal sorumluluk projelerini desteklemek hepimizin görevi. Burada yer almaktan ve küçük de olsa bir katkıda bulunmaktan mutlu oldum. Bu güzel kolyenin de, bizzat üreticisi Arman tarafından boynuma takılması müthiş bir olaydı. Kim bilir, belki de bir sonraki Hindistan seyahatimde Mumbai’de birlikte benzer bir poz veririz” dedi.

Öne Çıkanlar